Minden 65 év feletti magyarnak ingyen jár ez az okoseszköz: életeket menthet

MTI2024. augusztus 10. 18:05

A Gondosóra program indulása óta több mint 22 ezer életet mentett meg és 360 ezer esetben nyújtott hétköznapi segítséget - ismertette a miniszterelnök főtanácsadója szombaton közösségi oldalán.

Nyitrai Zsolt a bejegyzésében - a Gondosóra program eddigi működését értékelve - kiemelte: a diszpécserek 28 ezer órát beszéltek a felhasználókkal és 34 ezer alkalommal értesítették a kontaktszemélyeket.

"A Gondosóra legidősebb felhasználója továbbra is a 107 éves Gizi néni" - írta a főtanácsadó.

A szolgáltatást már applikáció is segíti, így a hozzátartozók gyorsabban értesülhetnek arról, ha hozzátartozójukkal kapcsolatban baj történik, de az ügyintézés is egyszerűbb és gyorsabb lett ezáltal. Az applikációt ez idáig több mint 30 ezren töltötték le - mondta.

2023-ra minden 4. állampolgár 65 év feletti lesz itthon, akiknek egy nagy része egyedül él, így időseink ápolása gondozása egyre nagyobb kihívás elé állítja társadalmunkat. Erre a problémára nyújtana megoldást egy friss állami program, mely vészhelyzet esetén riasztja a családtagokat vagy egy diszpécsert, a szociális ellátórendszer teljes reformját azonban már nem sokáig lehet halogatni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Címkék:
nyugdij, ingyenes, okosóra, ingyen, program, okoseszköz,