Kevesen tudják: százezernyi magyar nyugdíjasnak jár ingyen ez az életmentő szolgáltatás

Pénzcentrum2024. június 19. 08:15

A Gondosóra program ingyenes és havidíjmentes jelzőkészülékes segítségnyújtást kínál a 65 év feletti állampolgárok számára, célja az idősek gyors és hatékony támogatása vészhelyzetben, ezzel is növelve biztonságérzetüket és elősegítve önálló életvitelüket - írja a Hellovidék.

A Gondosóra program, melyet Magyarország Kormánya indított útjára, életmentő szolgáltatást nyújt az idősek számára. Ez a havidíjmentes és ingyenesen igénybe vehető jelzőkészülékes segítségnyújtás különösen a vidéki területeken élő idősek számára jelent nagy segítséget. A HelloVidék által megkérdezett sajtóosztály részletesen ismertette a program működését, céljait és a felhasználóktól kapott visszajelzéseket.

A Gondosóra egy egyszerűen kezelhető jelzőkészülékkel működik, amely lehetővé teszi az idősek számára, hogy sürgős esetben azonnal segítséget kérjenek. A diszpécserközpont éjjel-nappal elérhető, és képzett munkatársak állnak rendelkezésre a segítségnyújtásban. A készülék használata egyszerű: egy gombnyomás elegendő ahhoz, hogy kapcsolatba léphessenek a diszpécserrel.

A segítségnyújtás többféle formát ölthet: lehetőség van arra, hogy csak tájékoztatást nyújtanak telefonon keresztül, de súlyosabb esetekben akár a sürgősségi segélyszolgálatot is riaszthatják. Az eddigi tapasztalatok szerint a program már több mint 600 ezer felhasználót számol Magyarországon, és napi átlagban 3000 jelzést kezelnek.

A Gondosóra nemcsak az időseknek nyújt biztonságérzetet, hanem hozzájárul a családtagok nyugalmához is. Tudhatják, hogy szeretteik egy gombnyomásra segítséget kaphatnak bárhol és bármikor. Az integrált megoldások révén a Gondosóra más szociális és egészségügyi szolgáltatásokkal is összekapcsolódik vidéken. Ennek köszönhetően még hatékonyabb támogatást nyújthatnak az idős embereknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A program népszerűségét jól mutatja, hogy már minden negyedik 65 év feletti állampolgár igénybe vette ezt a szolgáltatást Magyarországon. A pozitív visszajelzések mellett konkrét esetek is bizonyítják a rendszer hatékonyságát: többek között autóbalesetben szenvedett sofőrök vagy eltévedt túrázók is gyorsan segítséget kaptak a Gondosóra révén. A jövőbeli tervek között szerepel további fejlesztések bevezetése és egy ingyenes mobilalkalmazás elindítása annak érdekében, hogy még több emberhez juttassák el ezt az életmentő szolgáltatást. Regisztrálni a programba többféleképpen lehet: online, telefonon vagy papíralapon. A regisztrációnak csupán három feltétele van: az illetőnek betöltött 65 évesnek kell lennie, magyar állampolgárnak kell lennie és bejelentett magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.

Címkék:
nyugdij, ingyenes, mentők, idősek, segítség, nyugdíjasok, gondoskodás,