Damoklész kardjaként lebeg az időskor a magyarok felett: van, aki még egy fillért se tett félre öreg napjaira

Pénzcentrum2024. május 30. 09:37

Nagyon sokan egy fillért nem tették még félre a nyugdíjas évekre, és csaknem a megkérdezettek háromnegyede gondolja, hogy nagyon nehezen fog majd idős korában élni.

Budapesten a legmagasabb az öregségi nyugdíj átlagos összege 275 ezer forinttal, míg a legalacsonyabb érték Bács-Kiskun megéyben van, 205 ezer forintot hoz átlagosan a postás - ez is kiderült a Pulzus kutatásából, melyet a Economx hozott le. Kiderült az is, hogy a magyarok jó része nem igazán törődik a későbbi öngondoskodással: sokan soha, egyetlen forintot sem tettek még megannyugdíj-megtakarításba.

A kutatás rávilágít arra is, hogy nem is vagyunk túlzottan optimisták a saját jövőnk pénzügyeit illetően. A megkérdezettek több mint 70 százaléka szerint nehezen fog majd megélni a nyugdíjból, ötötük szerint remek nyugdíjas évei lesznek, és csak 4 százalék válaszolta, hogy kiválóan, átlag feletti szinten meg fog élni belőle. Bár kevesen teszünk félre a nyugdíjas évekre, akik megtették, azok előre tervezés miatt döntöttek így.

Címkék:
nyugdíjas, nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, nyugdíjrendszer, nyugdíjjárulék, nyugdíjbiztosító, magyarok, félretett pénz, időskor,