Így teljesített a héten a BÉT: örülhetett, aki ide tette a pénzét

MTI2024. szeptember 15. 19:01

Növekvő forgalomban emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 73 003,59 ponton zárt pénteken, 706,40 ponttal, 0,98 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.  

A részvénypiac forgalma a héten 41,27 milliárd forint volt az előző héten elért 38,93 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek. A BUX hétfőn és kedden gyengült, szerdán azonban már egy kis emelkedéssel zárt, csütörtökön a kedvező nemzetközi hangulat hatására erősödött, pénteken pedig főként a Mol jó teljesítményének köszönhetően ismét pluszban zárt.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában a Mol erősödésével kapcsolatban emlékeztetett: a cég megállapodott a kőolajszállítókkal és csővezeték-üzemeltetőkkel a kőolaj folyamatos szállításáról a Barátság kőolajvezetéken Oroszországból, Fehéroroszországon és Ukrajnán keresztül. A Mol csoport az Oroszországból érkező érintett kőolaj tulajdonjogát 2024. szeptember 9-i hatállyal a fehérorosz-ukrán határon veszi át.

Az összefoglalóban a Richter heti szereplésével kapcsolatban azt emelték ki: vételre ajánlja a Richter részvényeit az MBH Bank, amely megkezdte a gyógyszergyári részvények követését. A papír 12 havi célárfolyamot 13 105 forintban határozták meg, az ajánlásuk vétel. Az OTP árfolyamára kedvező hatással volt, hogy a bank újraindította a sajátrészvény-vásárlásokat. A társaság a szerdai kereskedésben 16 930 darab, csütörtökön 36 022 darab saját részvényt vásárolt.

A héten a vezető részvények közül az OTP árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben, 1,64 százalékkal, a papír 18 600 forinton zárt pénteken, 26,81 milliárd forintos heti forgalom mellett. A Richter 0,85 százalékkal erősödött. A részvény 10 690 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma 5,19 milliárd forint volt. A Mol ára 0,61 százalékkal emelkedett a héten, pénteken 2660 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 5,67 milliárd forint volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Magyar Telekom árfolyama 0,39 százalékot csökkenve 1022 forinton zárt pénteken, a részvény a héten 1,09 milliárd forintos forgalmat ért el. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 6670,83 ponton zárt pénteken, ami 37,60 ponttal, 0,57 százalékkal magasabb az előző hetinél.

 

Címkék:
otp, mol, magyar telekom, richter, heti összefoglaló, részvények, bux, bét, budapesti értéktőzsde,