Nem csoda, hogy ebből kevés magyar tollasodik meg: sokan egyszerűen nem értik a pénzesőt

Pénzcentrum2024. augusztus 31. 14:03

A magyarországi lakosok kriptovaluta-ismeretei jobbak, mint a többi közép-európai ország esetében, azonban felük továbbra sem ismeri ki magát a virtuális valuta világában – derül ki egy friss kutatásból.

A magyar válaszadók kétharmada jó ismeretekkel rendelkezik vagy legalább tájékozott a kriptovaluták terén - derült ki az Ipsos által a BITmarkets Academy számára készített nemzetközi felmérésből. A szakszavak ismerete, ahol az általános tudás alacsonyabb, szintén átlag feletti a magyarok körében – például a kriptovaluta váltó fogalmát a lakosság 45,7%-a, a kriptovalutákkal kapcsolatos ETF alapokat pedig 43,4%-a ismeri.

Bár a kriptovalutákkal kapcsolatos ismereteik átlag felettiek, a magyarok kriptovaluta-birtoklása ugyanúgy 16%-os, mint a szlovákoké, míg a csehek esetében ez az arány 17%. „A kriptovaluták vásárlása iránt a válaszadók 27,2%-a mutatott érdeklődést. A magas tudatosságot mutatja, hogy az érdeklődők több mint fele oktatáson vagy kurzuson venne részt befektetés előtt” – mondta el Ali Daylami, a BITmarkets vezető elemzője.

A kriptovalutával nem rendelkező, de irántuk érdeklődők 55,5%-a venne részt képzésen vagy tanfolyamon még a beszerzés előtt, míg 27,9%-uk számára maga a vásárlás lenne az első lépés. A válaszadók 14,9%-a először meghallgatná a környezetük véleményét, ajánlását.

Címkék:
befektetés, megtakarítás, felmérés, bitcoin, megtakarítások,