Megfontoltabb lett a világ egyik leggazdagabb embere: már csak így költ el vagyonokat

Pénzcentrum2024. augusztus 6. 09:44

A Berkshire Hathaway készpénzállománya közel 277 milliárd dollárra emelkedett, miután a cég eladta Apple-részesedésének mintegy felét - írja a Portfolio.

Warren Buffett, a világhírű befektető, egyre óvatosabbá válik az amerikai gazdaság és a tőzsdei értékelések kapcsán. A Berkshire Hathaway készpénzállománya közel 277 milliárd dollárra emelkedett, miután a cég eladta Apple-részesedésének mintegy felét. A részvények eladásának az értéke nettó 75,5 milliárd volt. Az Apple-részvények eladását tekintve, a Berkshire az év első felében mintegy 505 millió darabtól vált meg, ebből 390 milliót a második negyedévben. Június végére azonban még mindig mintegy 400 millió Apple-részvényt birtokoltak 84,2 milliárd dollár értékben, miközben az Apple árfolyama 23%-kal emelkedett.

A készpénzállományt illetően Buffett továbbra is törekszik arra, hogy legalább 30 milliárd dollárt tartson készpénzben, de gyakran hagyja ezt az összeget felhalmozódni, amíg nem talál megfelelő befektetési lehetőséget. Májusban úgy nyilatkozott, hogy szívesen elköltik majd ezt az összeget, de cak akkor, ha úgy gondolják, hogy az ügylet nagyon kis kockázattal fog járni.

Címkék:
megtakarítás, apple, tőzsde, warren buffett, megtakarítások, apple részvény,