Megérte kivárni! Piszok jól járt, aki a járvány alatt ide tette a pénzét: indul az osztalékfizetés, sokan kaszálhatnak

Pénzcentrum2024. augusztus 1. 12:29

A Rolls-Royce bejelentette, hogy újraindítja osztalékfizetését, miután jelentősen javította 2024-es pénzügyi előrejelzéseit. Tufan Erginbilgic vezérigazgató átalakítási tervei nyomán a brit repülőgép-hajtómű gyártó cég részvényei 11%-kal emelkedtek, elérve a történelmi csúcsot. Az erős első féléves teljesítmény és a megnövekedett működési nyereség megerősítette a vállalat pénzügyi helyzetét és jövőbeni növekedési kilátásait.

A Rolls-Royce bejelentette, hogy újraindítja osztalékfizetését, miután a 2024-es előrejelzéseit felfelé módosította, mivel a vezérigazgató, Tufan Erginbilgic terve, hogy nyereségesebbé tegye a brit repülőgép-hajtómű gyártót, lendületet kapott. A vállalat részvényei 11%-kal ugrottak meg, elérve a 501 penny történelmi csúcsot a korai kereskedés során. A cég most arra számít, hogy az alapvető működési nyeresége 2024-re 2,1 milliárd és 2,3 milliárd font (2,70-2,95 milliárd dollár) között lesz, ami akár 300 millió fonttal több, mint amit februárban jeleztek, és jóval meghaladja a piaci várakozásokat - írja a Reuters.

Erginbilgic, aki korábban a BP-nél dolgozott és tavaly januárban csatlakozott a Rolls-Royce-hoz, azt mondta, hogy a vállalat átalakítása "gyorsan és intenzíven" halad. A Rolls-Royce, amely az Airbus kizárólagos beszállítója a széles törzsű repülőgépeknél és a Boeing 787-es repülőgépeinek hajtóműveit is gyártja, 2020 óta nem fizetett osztalékot, amikor a járvány idején leállt a repülés.

Ezek az eredmények és megnövekedett pénzügyi ellenállóképességünk bizalmat adnak nekünk, hogy megemeljük a 2024-es iránymutatásainkat és visszaállítsuk a részvényeseknek járó kifizetéseket a 2024-es év teljes eredményeire vonatkozóan

- mondta Erginbilgic egy nyilatkozatban.

Az osztalék 30%-os kifizetési aránnyal indul az adózás utáni nyereségből, közölte a csoport. Az erős első féléves teljesítmény során az alapvető működési nyereség 1,15 milliárd fontra emelkedett az egy évvel korábbi 673 millió fontról, annak ellenére, hogy a repülőgépipari ellátási láncok szűkösek voltak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Növeljük a vállalkozás nyereség- és készpénzpotenciálját egy kihívásokkal teli ellátási lánci környezetben, amit proaktívan kezelünk

- mondta a vezérigazgató. A Rolls-Royce működési árrése 4,4 százalékponttal 14%-ra emelkedett, a legnagyobb nyereségnövekedést a polgári repülési egységben tapasztalták, amely 18%-os működési árrést ért el. A csoport, amely hajókat és tengeralattjárókat is hajtóművel lát el, valamint energiatermelő rendszereket gyárt, szintén megemelte a 2024-es szabad cash flow előrejelzését 2,1 milliárd és 2,2 milliárd font közé.

Címkék:
befektetés, repülő, járvány, megtakarítás, vállalat, részvény, osztalék, részvények, repülőgép,