Óriási bejelentés érkezett az OTP-től, minden ügyfelet érint: hamarosan ingyen fizethetnek a magyarok

Pénzcentrum2024. július 29. 16:30

Az MNB és a Giro által nyújtott qvik fizetési megoldások az elsők között lesznek elérhetők az OTP Mobil által fejlesztett és üzemeltetett SimplePay fizetési megoldásait használók számára - közölte a vállalat.

Hamarosan elindul Magyarországon a qvik, benne a SimplePay egységesített qvik QR-kódon, qvik deeplinken, és qvik NFC-n alapuló azonnali fizetési megoldásaival. A szeptemberben startoló szolgáltatás a Magyar Nemzeti Bank és a Giro iránymutatása alapján készült, célja pedig, hogy a kártyás fizetéshez képest jelentősen kedvezőbb árazású és gyorsabb tranzakciókkal könnyítsék meg a fizetési folyamatokat.

A megoldás jó alternatíva lehet azoknak a vállalkozóknak, akik nyitottak az innovatív megoldásokra és a kártyaelfogadás biztosítását túlságosan költségesnek találják. Vásárlói szempontból pedig a qvik a kártyahasználat alternatívája lehet, mivel kényelmes és biztonságos használatot biztosít, valamint törvényileg ingyenes lesz az így fizetők számára. Fontos továbbá, hogy minden vásárló képes lesz a qvik-megoldásokat használni anélkül, hogy újabb alkalmazást kellene letöltenie.

A SimplePay fizetési megoldásokat használó vállalkozások első körben qvik QR-kódos és qvik deeplinkes fizetési lehetőséget kínálhatnak vásárlóiknak. A Telefonos-POS szolgáltatással pedig akár NFC alapú átutalásos fizetést is indíthatnak a felhasználók, amely fizetési módnak köszönhetően a mobilapplikáció letöltésével már nem csak érintéses bankkártyás fizetés, hanem érintéses átutalásos fizetés is biztosítható.

Sőt, a vállalat várja a technikai szolgáltatók (például kasszaüzemeltetők, számlázási megoldásokat fejlesztők, valamint webshop motorok) jelentkezését annak érdekében, hogy együtt építsék ki Magyarország legnagyobb és innovatív fizetési hálózatát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A rendszer felfutása hamar lendületet kaphat a gyors és zökkenőmentes fizetési élménynek köszönhetően, éppen ezért kiemelt fontosságú, melyik pénzügyi szolgáltatók állnak be korán a sorba, hiszen ők nagyobb részesedést hasíthatnak ki ebből az új piacból.

Címkék:
fizetés, nfc, megtakarítás, otp, bankolás, giro, simple, otp simple,