Újabb csoport követeli a béremelést, megalázóan alacsony a fizetésük – bíróságon folytatódhat az ügy

Pénzcentrum2024. július 22. 09:15

A rendőr-főkapitányságok súlyos pénzhiánnyal küzdenek, ami miatt még a saját maguk által kirendelt igazságügyi szakértők díjait sem tudják kifizetni időben – írja a 24.hu. Az érintett szakértők elmondása szerint kötelesek elfogadni a kirendeléseket, de a kiszámlázott összegeket gyakran nem kapják meg.

Több igazságügyi szakértő is kénytelen volt az elmaradások miatt bírósági eljárást indítani a rendőrség ellen. Az elhúzódó fizetési problémák következtében néhányan már végrehajtóhoz is fordultak, hogy az jogi úton hajtsa be a pénzüket. A rendőrség elismerte a fizetési nehézségeket, és azzal indokolta a késedelmet, hogy a költségvetési forrásokhoz igazodnak a kifizetések ütemezésében.

Mint korábban beszámoltunk róla, nemcsak a rendőrségi szakértők elégedetlenek a fizetésükkel az igazságügyben - a bírók is megalázóan alacsony fizetést kapnak, panaszukkal pedig már az Európai Uniót is megkeresték. Sőt, néhányan a vérplazmájukat kénytelenek árusítani, csakhogy biztosíthassák havi megélhetésüket.

Az igazságügyi szakértők helyzete is súlyos, a szakértők kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, hiszen a rendőrségi kirendelésekből élnek, és félnek reklamálni, hogy ne veszítsék el a megbízásokat. A szakértők szerint a rendőrség pénzügyi gondjai biztonsági és korrupciós kockázatokat is hordoznak, mivel egyes szakértők kénytelenek más forrásból finanszírozni tevékenységüket.

Az igazságügyi szakértői óradíjak alacsonyak, és az állam csak ritkán emel rajtuk, így a szakértők anyagi helyzete folyamatosan romlik. Az Igazság az Igazságügyi Szakértőkért Egyesület elnöke szerint az elmaradt kifizetések súlyos problémát jelentenek, és a jelenlegi rendszer nem biztosítja az igazságügyi szakértők megfelelő megélhetését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi alapján választanak a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül. 

Create your own user feedback survey

Címkék:
rendőrség, bíróság, jövedelem, kockázat, panasz, szakértő, reklamáció, bíró,