ApplePay-botrány: megszólalt az OTP és az MBH, fontos döntést hoztak a pénzvisszatérítésről

Pénzcentrum2024. június 30. 21:40

Az Apple Pay váratlanul és indokolatlanul számos tranzakciót hajtott végre, banki ügyfelek számláiról többször próbáltak kisebb összegeket levonni, általában néhány tízezer forintot. Vasárnak este az OTP Bank és az MBH Bank is közleményben tudatta az ügyfeleivel, mi lett a pénzükkel.

Mint arról beszámoltunk csütörtökön, az Apple Pay váratlanul és indokolatlanul számos tranzakciót hajtott végre, a jelenség szinte minden hazai bankot érinti, beleértve a Revolutot és a Wise-t is. Volt, akitől 550 ezer forintot vontak le.

A CIB Bank után az MBH Bank is közleményt adott ki, miszerint az Apple megkezdte az általa tévesen terhelt tranzakciók visszatérítését, ügyfeleik egyenlegében a jóváírás kártyatípustól és kibocsájtótól függően rövidesen megjelenik vagy már meg is jelent

Az OTP Bank arról is tájékoztatta a Pénzcentrumot, miszerint megtörtént az Apple téves tételeinek visszatérítése. Mint írták:

Vasárnap gondoskodtak az Apple által az ügyfelektől június 26-án és 28-án tömegesen levont összegek visszatérítéséről. Az ügyfeleknek nincs teendője, számláikon a bank automatikusan jóváírta az Apple-nél fellépett technikai probléma nyomán levont, több mint 325 ezer tételt. Ez volt a helyzet rendezett, teljes körű, biztonságos kezelésének a lehető leggyorsabb módja, figyelemmel a kiemelkedően magas érintett ügyfél- és tételszámra. Az OTP Bank az ügyfeleknek vasárnap megtérített összegek szolgáltatók közötti elszámolását a továbbiakban az Apple-lel rendezi.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
BOTRÁNY, bank, megtakarítás, otp, apple, cib, apple pay, mbh,