Figyelem! Rengeteg magyartól von le indokolatlanul pénzt az ApplePay: volt, akinek százezrei bánták, ezt kell most tenni

Pénzcentrum2024. június 27. 07:38

Az Apple Pay váratlanul és indokolatlanul számos tranzakciót hajtott végre, a jelenség szinte minden hazai bankot érinti, beleértve a Revolutot és a Wise-t is. Volt, akitől 550 ezer forintot vontak le.

Az Apple Pay váratlanul és indokolatlanul számos tranzakciót hajtott végre, a jelenség szinte minden hazai bankot érinti, beleértve a Revolutot és a Wise-t is. Az OTP hivatalos válaszában közölte, hogy vizsgálják az eseteket és kapcsolatba léptek az Apple-lel - írja az index.

Frissítés! Megszólalt az ügyben az MBH Bank:

Egyes számlákon többször próbáltak kisebb összegeket levonni, általában néhány tízezer forintot. Egy károsulttól például 5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, ezért a bankja letiltotta a kártyáját. Mint kiderült, a jelenség érinti a Wise, a CIB Bank, az Erste, az MBH Bank, a Raiffeisen és az UniCredit ügyfeleit is - az ügyfélszolgálatok szerint tömeges jelenségről van szó. Úgy tűnik, az Apple Pay jellemzően a korábban már kifizetett előfiztéseket hibásan, most ismételten beszedte, de ezt a szolgáltató egyelőre nem erősítette meg.

Sokan módosították fizetési limitjeiket vagy letiltották kártyáikat. A Downdetector oldal szerint Magyarországon megszaporodtak az Apple Pay-jel kapcsolatos bejelentések, bár más országokban egyelőre nem jelentkezett ez a probléma.

Címkék:
RAIFFEISEN, fizetés, megtakarítás, unicredit, apple, bankok, cib bank, transferwise, otp bank, erste bank, revolut, apple pay, MBH Bank,