Pénzfizetés és online vásárlás koncepció, pár internetes vásárlás számítógépen, a vásárlók biztonságos fizetést végeznek laptopon keresztül e-banking szolgáltatáson keresztül, közeli nézet a hitelkártyát tartó kézről.

Új szolgáltatást indít a Revolut Magyarországon: sok ügyfél örülhet, így fialtathatják igazán a pénzüket

2024. június 18. 20:02

ötvényekkel bővítette befektetési kínálatát Magyarországon a Revolut.

A vállalat közlése szerint a bejelentésre az után került sor, hogy a Revolut megbízásából a Dynata nevű közvéleménykutató cég reprezentatív felméréséből kiderült: a magyarok 35%-a kevésbé tűri a kockázatokat, így inkább a biztonságosabb befektetési lehetőségeket keresi. A vizsgálatban részt vevő 15 európai ország közül a Horvátországban (38%) és a Magyarországon (35%) élők esetében volt a legdominánsabb a konzervativizmus, ami azt jelenti, hogy e két ország válaszadói kedvelik leginkább a biztonságos befektetéseket. Emellett a magyarok 15%-a mutatott hajlandóságot a portfóliója diverzifikálására, illetve a közepes szintű kockázatok elfogadására. Mindössze 9% mondta azt, hogy magasabb kockázatokat is hajlandó vállalni azért, hogy a lehető legnagyobb hozamra tegyen szert a befektetései után.

A kötvények megfelelő választást jelentenek a kockázatokat inkább kerülni kívánó, újonc befektetőknek, hiszen általában véve nagyobb stabilitást kínálnak és a megfelelően diverzifikált portfólió kialakításának lehetőségét is biztosítják. A jó hitelminősítés és az infláció elleni védelem szintén a kötvények mellett szólnak azok esetében, akik a megbízhatóságot és a potenciálisan biztos hozamot részesítik előnyben.

Mind a központi kormányok, mind a vállalatok tőkenövelésre használják a kötvényeket, amelyen keresztül a befektetők számára az általuk kölcsönzött pénzért cserébe rendszeres időközönként fizetett kamatokat kínálnak, végül pedig garantálják a tőke teljes visszafizetését. A különböző kötvénytípusok különféle kockázatok mellett más-más hozamszintet nyújtanak, így a kötvények kiválasztásakor ezeket érdemes mérlegelni. A kötvények az általuk elérhető hozam miatt kiváló fedezetet biztosítanak arra az esetre is, ha esetleg ismét szélesebb körű gazdasági visszaesésre kerülne sor.

A Revolut jelenleg vállalati és államkötvény vásárlását teszi lehetővé, de a következő hónapokban tovább bővíti kötvénykínálatát. A minimális befektetési összeg kötvények esetében 100 USD vagy 100 EUR, az ügyletek után pedig fix rátájú, 0,25%-os (de legalább 1 USD/EUR összegű) tranzakciós díjat kell fizetni. Emellett egyéb díjak is felmerülhetnek.

A vállalat tehát egy újabb lépést tett azon célja felé, hogy egyablakos befektetési platformot építsen ki, amely többféle eszközkategóriát kínál, lefedi az EGT piacait, illetve a kezdő és tapasztalt befektetők igényeit egyaránt figyelembe veszi - írták. Az ügyfelek több mint 2800, amerikai és európai uniós tőzsdén jegyzett vállalat értékpapírja és több mint 500, tőzsdén kereskedett alap (ETF) közül választhatnak, ráadásul valós időben ellenőrizhetik a befektetéseik teljesítményét élő figyelőlistákra, diagramokra és piaci hírekre támaszkodva – mindezt egyetlen platformon, a Revolut appban. 

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az év elején a Revolut a letéti díjat is eltörölte (ez az ügyfél birtokában lévő eszköz éves piaci értékének 0,12%-át tette ki) a Revolut Trading Ltd. által az egyesült királysági, illetve a Revolut Securities Europe UAB által az EGT-beli ügyfeleknek az appon belül kínált pénzügyi eszközök esetében - közölték.

Örülhet a hazai tábor

Június elejéig a Revolut forint egyenlegről egy magyarországi bankszámlára csak úgy lehetett utalni, hogy mindenképpen az IBAN bankszámlaszám formátumot kellett beírni és belföldi, 3x8 számjegyes belföldi forint bankszámlaszám formátumot nem adhattunk meg, azóta viszont ez már működik. Ahogy számos ország után Magyarországra is megérkezett a Revolut hűségprogramja, a RevPoints, amely díjazza azt, ha valaki a Revolut kártyáját és szolgáltatásait használja. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 27. 19:32
Fodor Gábor szerint a függetlenség távol áll a cenzúrától, és ami a Tilos Rádióban történt a Gyökérk...
ChikansPlanet  |  2024. szeptember 27. 13:40
A hőmérsékleti rekordoknak alapvetően nem is a fejlett országok egészséges városlakói isszák meg a l...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 27. 11:37
Az alábbi írás Imrétől származik, az elszálló árak miatt akart spórolni a bevásárláson. Sokan extrém...
Holdblog  |  2024. szeptember 27. 08:41
Alaposan kielemezzük a kéz a kézben hanyatló woke, Kína, Trump, MÁV és forint jelenségét. Lehet, hog...
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 28. szombat
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?