Meredek, amit most állít Tarsoly Csaba: ők járhattak jól a Quaestor felszámolásával, elkótyavetyélték az ingatlanvagyont

Pénzcentrum2024. június 3. 08:28

Elkótyavetyélték a felszámolók a Quaestor ingatlanvagyonát, pedig ezek fedezetéül szolgálhattak volna a károsultak kötvénybefektetéseinek teljes megtérítésére - mondta Tarsoly Csaba. A 77 milliárdos csalással megvádolt egykori Quaestor-vezér azt is elárulta, miből él jelenleg.

Úgy érzem, a tárgyalás során mindent megtettem az igazam bizonyítása érdekében - mondta a Blikknek a 77 milliárd forintos csalással vádolt Tarsoly Csaba, a Quaestor-ügy fővádlottja. A vádhatóság szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. által forgalmazott mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd forintnyi fiktív volt. A károsultak száma elérte a 32 ezret, rengetegen bukták el a megtakarításaikat, befektetéseiket.

Több mint ezer észrevételt tettem. Tény, hogy a vádiratban az ügy elejétől kezdve ez év februárjáig az szerepelt, hogy nem volt esély a károkozás megtérülésére. Ez a mondat a február 20-i vádirat módosításból kikerült, az ügyészség véleménye szerint ez további bizonyíték szükségességét vetette volna fel. Ez elmaradt, amely alapvetően kihat a védekezésemre, mert a vagyon meglétének bizonyítása igazolja a huszonöt éves munkánk eredményét

- mondta az egykori Quaestor-vezér, aki arról is beszélt, szerinte volt esély az ügyfelek kötvénybefektetésének teljes megtérülésére, amit a cég ingatlanjai, például a Győri ETO komplexuma fedezett volna. Ehelyett szerinte a felszámolók "elkótyavetyélték" a lefoglalt ingatlanokat, beruházásokat, így Tarsoly szerint "közismert vállalkozók és cégeik jártak jól ezek felvásárlásával", majd pedig több tételt is felsorolt, amelyet szerinte jóval áron alul adtak el, ameddig ő két évig előzetes letartóztatásban volt.

Megkérdezték tőle, hogy jelenleg miből él, Tarsoly Csaba azt mondta, "keresem a helyem, kisebb munkákban tudtam részt venni az elmúlt években. A tárgyalásokra felkészülés köti le az időm és energiám jelentős részét."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Marjai János, MTI/MTVA

Címkék:
csalás, megtakarítás, felszámolás, bíróság, quaestor, tárgyalás, vádemelés, milliárdok, tarsoly csaba, quaestor botrány,