Luxustrezorba menekítik vagyonukat a milliárdosok: belestünk a titkos erődbe

Pénzcentrum2017. január 25. 17:02

A pénz tárolásának egyik legrégebbi módja a széf bérlése, nem csoda, hogy nemrég egy kifejezetten szupergazdagoknak fenntartott trezor-szolgáltatás nyílt meg London belvárosában. Itt a széf éves bérlete akár több millió forintnak megfelelő angol fontba is kerülhet, ezért cserébe viszont igazi luxusszolgáltatások várnak ránk. Persze hazákban is népszerűek a trezorok, gyakran még nyertes lottószelvényeket is tárolnak belvárosi széfekben.

Sokan keresik a bankok széfszolgáltatásait, és ahogy mindenből, így ebből is van, aki a szupergazdagok igényeit szeretné kielégíteni. Nemrég nyílt meg London belvárosában az Armitage Vaults nevű luxusszéf szolgáltatás, amely így a világ egyik legbiztonságosabb széfszolgáltatását nyújtja, itt ugyanis

  • külön, titkos bejáraton keresztül tehetjük be az értékeinket,
  • az értékeinkre külön biztonsági csapat vigyáz,
  • 24 órás videós megfigyelőrendszer van felszerelve,
  • az értékeinkhez egyedi PIN-kóddal juthatunk csak hozzá és
  • az értékeinkre állítható pára és hőmérsékletek között

vigyáznak. Az Armitage honlapja szerint kifejezetten műtárgyak, festmények, bor, antik bútorok vagy akták, kódexek megőrzésére alkalmas a hely. Különlegesség továbbá, hogy nem csak egy-egy fiókot bérelhetünk, hanem egy egész helyiséget. A méretekben egyébként nagy eltérések lehetnek, a fél négyzetméteres lyuktól a 9 négyzetméteres szoba között számos lehetőséget választhatunk.

Címkék:
megtakarítás, széf, penzcentrum, kiadó szoba,