Ilyenek lehetnek a jövő legbiztonságosabb bankkártyái

Pénzcentrum2012. november 7. 09:55

Az online tranzakciók biztonságosabbá tételét elősegítő, beépített hitelesítő hardverrel ellátott kártyákat vezet be egy brit bank - írja a finextra.com. A technológia elterjedését Szingapúrban szeretnék elérni.

Az év elején a Szingapúri Bankszövetség (Assotiation of Bank's in Singapore) közzétette terveit, miszerint olyan online tranzakciós hitelesítési eszköz kártyákba építését szeretné elérni tagbankjainál, amely az átutalások biztonságosságát nagyban megnöveli. A hitelesítő hardver egy úgynevezett security token, ami egy már korábban is létező technológia. A megoldás Magyarországon is elérhető, az újdonságot az eszköz kártyába építése jelenti.

A Standard Chartered Bank az online és mobil bankolásban Szingapúrban elsőként lehetőséget nyújt az ügyfeleinek, hogy a már létező ATM, hitel vagy betéti bankkártyáikat egyetlen, a biztonsági eszközzel ellátott kártyával helyettesíthessék. Ezt azért is tartják fontosnak, mert Szingapúrban jellemzően több banknál több kártyát is birtokolnak az ügyfelek.

A kártyába építettek egy 12 gombból álló digitális billentyűzetet, amit az ügyfelek a tranzakcióspecifikus információk megadására használnak, ilyen például a számlaszámuk utolsó négy számjegye, amely alapján az eszköz egy biztonsági kódot generál. A kód egy kijelzőn jelenik meg, ezzel a számmal azonosíthatja magát a felhasználó online és mobil banki ügyintézéseinél. Januártól lehet használatba venni a kártyákat.

Címkék: