Csekkbefizető automatákat telepít a Posta

Magyar Nemzet2012. október 9. 09:02

Csekkbefizető-automatákat telepít a posta 2013-ban - írja a Magyar Nemzet.

Éliás János, a Magyar Posta területért felelős igazgatója elmondta, hogy

Érzékelhetően csökkent a postán a "sárga csekkes" befizetések száma, amióta egyes szolgáltatók külön díjat számítanak fel ezekre a befizetésekre - mondta el Éliás János. A Magyar Posta területért felelős igazgatója szerint a csökkenés 2008 óta érezhető, és évi 4-5 százalékra tehető.

A szakember ezért is üdvözli a múlt héten beterjesztett törvényjavaslatot, amely tiltaná a távközlési cégeknek a pluszdíj kivetését. Szerinte a cégek e díj felszámításával több száz millió forintos többletbevételre tesznek szert.

A Magyar Posta maga tartja majd fenn a pénzforgalmi tevékenységhez szükséges rendszert, a közüzemi szolgáltatókkal kötött szerződés alapján szedi be a fogyasztási díjakat - tette hozzá Éliás János.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: