A Raiffeisennél is elbocsátások lesznek

Pénzcentrum2011. december 13. 18:01

Az Erste Bank múlt heti bejelentését követően a Raiffeisenről is kiderült: több száz alkalmazottat bocsát el, és rövidesen tíz fiókot zár be. Az origo információit a bank is megerősítette. Jelenlegi 141 fiókjából tízet egy héten belül megszüntet a bank, és folytatja már megkezdett leépítéseit is. Év végén 200 fővel kevesebben dolgozhatnak a banknál, mint egy évvel korábban, ami közel 6%-os létszámleépítést jelent. A bank közlése szerint "a további hatékonyságjavító intézkedések várhatóan a jövőben is a létszám csökkenését eredményezhetik".

A bank azt az értesülést is megerősítette, miszerint a költséghatékonyság jegyében felajánlották a vezetőknek, hogy 5-10 százalékos önként vállalt bércsökkentésért cserébe havonta egy napot vagy kéthetente egy napot ne dolgozzanak, illetve vizsgálják, hogy bizonyos funkciókat Budapestről más városba költöztessenek. Így merült fel a hírportál értesülései szerint, hogy a back office tevékenységet a kisebb költségek miatt esetleg Miskolcra vagy Kazincbarcikára tegyék át.

Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója egy ma megjelent interjúban úgy fogalmazott, hogy "Kétségtelen, hogy jelenleg Magyarország a legnehezebb piacunk".

Címkék: