Durván drágít a CIB: a 20 ezer forintos limitre kell vigyázni

Pénzcentrum2011. szeptember 5. 09:33

Jelentősen drágulhatnak a tranzakciós (különböző pénzmozgatáskor felmerülő) díjak a CIB Banknál. Ezen felül minden magánszámla havidíja nő - írja a Napi Gazdaság.

Az infláció körüli összeggel, legtöbb esetben pár forinttal drágulnak a folyószámla vezetési díjak a CIB Banknál. Az infláció mértékénél viszont jóval magasabb mértékben, 17 százalékkal drágul az "Online Csomag". A havi alapdíj mindössze az infláció mértékével emelkedett 549 forintról 575 forintra, ugyanakkor a kedvezmény mértéke változatlanul 400 forint. Úgy tűnik, a bank nem kíván versenyezni az ebben a szegmensben jelenlévő többi bankkal, akik többnyire már nulla forintos számlacsomagot is kínálnak (többnyire 150 ezer forint fölötti jövedelem átutalás esetén).

A legnagyobb változás a tranzakciós díjakban figyelhető meg, több díjtételnél vezettek be felső korlátot, ami csökkenést jelent például nagy összegű állandó átutalások, vagy betétszámláról történő eseti átutalás esetén. Ugyanakkor a bankfiókban történő utalás felső díjkorlátja eddig 10 ezer forint volt, ez változott most közel duplájára. Telefonos utalás díja is 7 ezer 5 száz forintról nőtt 20 ezerre.

Címkék: