A Real Madrid a leggazdagabb klub

Pénzcentrum2010. február 20. 10:30

A két spanyol elitcsapat áll a 2008-2009-es szezon árbevétele alapján összeállított ranglista élén, miközben a korábbi éllovas Manchester United alaposan visszacsúszott. Az európai klubok költekezése viszont egyharmadára zsugorodott.

A Real Madrid és a Barcelona kereste a legtöbbet a 2008-2009-es futballszezonban, miközben a korábbi listavezető Manchester United visszaesett a negyedik helyre. A patinás angol klubot a két spanyol csapat mellett londoni riválisa, az Arsenal is megelőzte - írja a Sportbusiness.com a sapnyol Prime Time Sport tanulmányára hivatkozva.

A felmérés szerint a Real bevétele 407 millió euró volt a megelőző év 366 milliója után, a Barcelona 385 milliós bevételt szedett össze a szezon alatt, míg az Arsenal 357 millió dollárt szedett be árbevételként, 40 millióval többet, mint a Manchester United. A legnagyobb klubok ugyan tudták növelni bevételeiket, az iparág egészén nem feltétlenül ez látszódik: a tanulmány szerint a 2010 januári átigazolási szezonban 66 százalékkal költöttek kevesebbet az európai labdarúgóklubok, mint egy évvel korábban.

Címkék: