Most aztán tényleg retteghetnek a nyugdíjasok

Pénzcentrum2009. január 14. 10:09

Az ónos eső miatt később kaphatják meg azok a nyugdíjasok a járandóságukat, akik a bankszámla helyett postai úton szokták a nyugdíjat megkapni. Az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság tájékoztatója szerint ugyanis épp a mai napra esik a postai kifizetés első napja, a Magyar Posta vezérigazgatója pedig még tegnap arra kérte az alkalmazottakat, hogy csak biztonságos körülmények között induljanak útnak.

A lehető legrosszabbkor jött a nyugati országrészt már elérő ónos eső, hiszen éppen a mai napra esik - az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság tájékoztatója szerint - a nyugdíjak postai kifizetésének kezdőnapja. Több helyen már piros riasztás van érvényben a nyugati megyékben, azonban rövidesen Budapestet is elérheti az ónos eső - írja az Index.

A kiszámíthatatlan körülmények miatt bizonytalanná válnak a postai szolgáltatások, ami sajnálatos módon egyes esetekben azt jelentheti, hogy a nyugdíjasok a remélt várandóságukat csak késve kaphatják meg. A Magyar Posta vezérigazgatója kedden este például arra kérte az alkalmazottakat: csak akkor induljanak útnak, ha úgy érzik, hogy biztonságban tudnak dolgozni. A cég álláspontja szerint a közszolgáltatás ellátása kiemelkedően fontos, de a munkatársak testi épsége még előbbre való.

Címkék: