Egyre nagyobb bajban a Volkswagen: kemény bércsökkentést lengettek be a gyárakban

Portfolio2024. október 28. 09:31

A Volkswagen drasztikus költségcsökkentési intézkedéseket tervez, amelyek részeként a bérek csökkentése és bizonyos gyárak esetleges bezárása is napirendre került. Az autógyártó célja 4 milliárd euró megtakarítása, miközben egyre nő a feszültség a vállalat vezetése és a dolgozók között, akik tisztább jövőképet várnak a cég stratégiájáról.

A Volkswagen 4 milliárd eurós költségcsökkentési tervet dolgozott ki, amely magában foglalhat akár bérek 10%-os csökkentését és kétéves befagyasztását is. A német autógyártó ezzel a lépéssel kíván alkalmazkodni a gazdasági kihívásokhoz, ám ez feszültséget okoz a vezetőség és a munkavállalók között, akik egyértelműbb jövőképet és konkrét stratégiát kérnek.

A Handelsblatt szerint felmerült a felsővezetői prémiumok csökkentése, a dolgozói juttatások mérséklése, illetve bizonyos gyárak bezárásának lehetősége is. A Volkswagen szóvivője nem kommentálta az üzemi tanáccsal és az IG Metall szakszervezettel folytatott tárgyalásokat, melyek következő fordulója október 30-án várható.

Címkék:
hrcentrum, fizetés, euró, dolgozók, volkswagen, dolgozó, milliárd, autógyártás,