Hiába a sok késés: nagyon komoly bónuszt kaphat a Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József

Pénzcentrum2024. szeptember 25. 09:30

A Wizz Air új bónuszcsomagot tervez létrehozni a cég vezérigazgatója, Váradi József számára - írja a Portfolio.

A légitársaság Váradi József számára tett javaslatai között szerepel egy egyszeri részvényjuttatás október 1-jén, amely a 710 534 font éves fizetésének 300%-a lenne. A Wizz a 2026-os pénzügyi évtől kezdve egy hosszú távú ösztönző program keretében is jutalmat fog nyújtani Váradi számára, amely a közgyűlési értesítés szerint a fizetésének 500%-a lenne.

Tavaly a Wizz részvényesei jóváhagyták egy hosszú távú bónuszterv kétéves meghosszabbítását, amely 100 millió font bónuszt biztosítana Váradinak, ha a vállalat elér bizonyos célokat. Váradi továbbra is jogosult lesz a 100 millió fontos bónuszra, de az új javaslatok szerinti összes kifizetést beszámítják a korábbi terv szerinti bónuszokba.

Váradi messze a legrosszabbul kompenzált vezérigazgató a peer groupban, és intézkedés hiányában továbbra is ebben a tarthatatlan helyzetben marad

- mondta Stephen L. Johnson, a javadalmazási bizottság ideiglenes elnöke. A részvényesek a szerdára tervezett közgyűlésen szavaznak a határozatokról, beleértve a javadalmazási politikát is.

Címkék:
hrcentrum, vállalkozás, utazás, Wizz Air, bónusz, juttatás, juttatások, vezérigazgató,