Durva változást jelentett be az Amazon: túl jó világ volt a dolgozókra, véget vetnek neki

Pénzcentrum2024. szeptember 17. 14:16

Az Amazon jelentős változást jelentett be vállalati alkalmazottjainak munkavégzésével kapcsolatban: a jelenlegi, még a világjárvány idején bevezetett hibrid modellt megszüntetve 2025. január 2-tól újra heti öt napos irodai jelenlétet követelnek meg – jelentette a CNN.

Andy Jassy vezérigazgató hétfői közleményében kifejtette, hogy az új vállalati politika célja az alkalmazottak közötti együttműködés és a kapcsolódás erősítése, valamint a vállalati kultúra fejlesztése. Az új irányelv be nem tartása negatívan befolyásolhatja az alkalmazottak előléptetési esélyeit, az otthoni munkavégzésre vonatkozó kivételek pedig további vezetői jóváhagyást igényelnek majd.

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy az irodában való együttlétnek jelentős előnyei vannak

- írta Jassy, kiemelve, hogy tapasztalatai szerint az irodai környezet elősegíti a tanulást, az ötletelést és az innovációt. A vezérigazgató korábban is az irodai munkavégzést támogatta, hangsúlyozva annak pozitív hatásait a vállalati kultúrára. Az átállás előkészítésére az Amazon elegendő időt biztosít a csapatoknak, hogy kidolgozhassák a szükséges terveket.

A döntés nem marad visszhang nélkül

A heti háromnapos irodai jelenlét követelménye miatt már tavaly is történtek alkalmazotti megmozdulások: néhány dolgozó például munkabeszüntetést szervezett az Amazon seattle-i központjában. A tiltakozás a vállalat által bejelentett, mintegy 27.000 főt érintő leépítést követően következett be.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A döntés ezúttal sem marad visszhang nélkül.

Bár egyes szektorokban - különösen a pénzügyi szférában – az irodába való teljes visszatérést preferálják, a legtöbb cég nem követeli meg a heti ötnapos irodai jelenlétet. A The Conference Board felmérése szerint az amerikai és a globális vezérigazgatóknak mindössze 4%-a tekinti prioritásnak a teljes munkaidős irodai visszatérést.

Címkék:
hrcentrum, home office, munka, iroda, amazon, vállalat, alkalmazottak, hibrid munkavégzés,