Ekkora a baj? Brutális létszámleépítésbe kezdett a gigamulti, rengeteg embert rúgnak ki

Pénzcentrum2024. szeptember 13. 15:44

A Microsoft újabb létszámleépítést hajt végre játékipari részlegében, mintegy 650 alkalmazottat érintve világszerte. Az elbocsátások főként a vállalati és támogató funkciókat érintik, és az Activision-Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlását követő átszervezés részeként valósulnak meg - közölte a BBC.

Phil Spencer, az Xbox vezetője egy belső feljegyzésben hangsúlyozta, hogy a leépítések nem járnak játékok törlésével vagy stúdiókkal kapcsolatban. "A döntés, hogy több munkahelyet - a játékiparban dolgozók mintegy 3%-át - leépítjük, a felvásárlás utáni csapatstruktúra összehangolásának részeként és az üzletág hosszú távú sikere érdekében született" - írta Spencer.

A Microsoft az elmúlt időszakban jelentős felvásárlásokat hajtott végre a játékiparban, beleértve az Activision-Blizzard és a Zenimax (Bethesda) megszerzését. Ezek a lépések a vállalat játékipari pozíciójának megerősítését célozzák. Az elbocsátások a játékipart sújtó általános tendenciába illeszkednek. Az elmúlt két évben számos nagy játékfejlesztő cég, köztük a Sony és az Epic Games is jelentős létszámcsökkentést hajtott végre.

A Microsoft játékbevételei növekedtek az utóbbi időben, főként az Activision-Blizzard felvásárlásának köszönhetően. Ugyanakkor az Xbox hardverek eladásai visszaestek, ami arra ösztönzi a vállalatot, hogy a szoftvereladásokra és a szolgáltatásokra helyezze a hangsúlyt.

Címkék:
hrcentrum, játék, leépítés, létszámleépítés, szórakozás, playstation, xbox, gamer,