Elindítja elbocsátási programját a Dacia: sokan mégis jól járnak, több milliókat kaszálnak

Pénzcentrum2024. szeptember 11. 17:31

Vállalati átszervezés keretében a Dacia október 1-jétől széles körű, „előnyös” elbocsátási programot indít – írj a Maszol.ro. A dolgozókat a gyárban eltöltött szolgálati idejük arányában kompenzálják.

A Dacia gyár október 1-jétől önkéntes elbocsátási programot indít, melynek keretében az átszervezés alatt álló és robotizálandó részlegek dolgozóitól válna meg. A program részeként az önként távozó alkalmazottak végkielégítést kapnak: a legfeljebb kétéves szolgálati idővel rendelkezők 22 ezer lejt, míg a 16 évnél hosszabb ideje dolgozók akár 185 ezer lejt is kaphatnak. Az érdeklődők hétfőtől jelentkezhetnek a programra.

A vállalat az átszervezést a mioveni-i üzem racionalizálásával és a Jogger modell marokkói gyártósorokra történő áthelyezésével indokolja. A Dacia már korábban is alkalmazott hasonló önkéntes elbocsátási programokat, legutóbb 2022-ben.

Az elbocsátások bejelentése a nehéz helyzetben lévő autópiac közepette történt, ahol több iparági szereplő is átszervezéseket és leépítéseket hajt végre. A Romániai Autógyártók Egyesülete idén mindössze 80 ezer új autó értékesítésére számít, ami jelentős visszaesést jelent a tavalyi 145 ezres értékesítési számhoz képest.

Címkék:
hrcentrum, béremelés, bérek, autógyár, dacia, autógyárak magyarországon,