Gigászi béremelésről döntött a multi: ennyivel keresnek majd többet a dolgozói

Pénzcentrum2024. szeptember 9. 14:16

A Boeing és szakszervezeti dolgozói között létrejött egy előzetes megállapodás egy új négyéves munkaszerződésről, amely elkerülhetővé teszi a potenciálisan katasztrofális következményekkel járó sztrájkot. A megállapodást még a munkavállalóknak is jóvá kell hagyniuk egy csütörtöki szavazáson - írta meg a Business Insider.

Az új szerződés 25 százalékos általános béremelést garantál a Boeing megannyi dolgozója számára, amit a vállalat legnagyobb szakszervezete hozott tető alá. A megállapodás mintegy 32 000 Boeing-dolgozót érint. Jóváhagyása esetén elkerülhető lesz a munkabeszüntetés, amely további nehézségeket okozna a vállalatnak, amely már most is küzd a negatív sajtóvisszhang és a részvényárfolyam gyenge teljesítménye miatt.

A Boeing az elmúlt időszakban több problémával is szembesült. Januárban egy 737 Max 9-es repülőgép ajtócsonkja kilazult repülés közben, júniusban a Starliner űrhajó tesztrepülése során merültek fel gondok, júliusban pedig a vállalat bűnösnek vallotta magát egy csalással és összeesküvéssel kapcsolatos vádban.

Címkék:
hrcentrum, repülés, repülőgép, boeing,