Odacsapnak a home office-nak: vége a jó világnak, itt már rendesen követik a dolgozókat

Pénzcentrum2024. szeptember 6. 20:31

A PricewaterhouseCoopers (PwC) brit részlege új intézkedést vezetett be jövő januártól, melynek célja az irodai jelenlét növelése és az otthoni munkavégzés visszaszorítása. A vállalat 26 000 brit alkalmazottját a héten tájékoztatták a változásokról - jelentette a CNN.

Az új szabályozás értelmében a munkatársaknak hetente legalább három napot, vagy munkaidejük 60 százalékát az irodában vagy az ügyfelekkel kell tölteniük. Ez jelentős szigorítást jelent a korábbi, heti két-három napos irodai jelenlétet előíró irányelvhez képest.

A PwC közleményében hangsúlyozta a személyes kapcsolatok fontosságát: "Üzletünk az erős kapcsolatokból él - és ezek szinte mindig könnyebben épülnek ki és tarthatók fenn szemtől szemben"  - írták. A vállalat szerint a fizikai jelenlét kulcsfontosságú az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások minőségének javításában és a pozitív tanulási környezet megteremtésében.

Az új politika részeként a PwC januártól havonta megosztja az alkalmazottakkal az egyéni munkavégzési helyükre vonatkozó adatokat. Ez segíti a szabályok igazságos és következetes alkalmazását a cégen belül.

Laura Hinton, a PwC UK ügyvezető partnere kiemelte: "A személyes munkavégzés rendkívül fontos egy olyan emberközpontú vállalkozás számára, mint a miénk, és az új irányelv a munkahét egyensúlyát az ügyfelek és kollégák mellett történő elhelyezkedés irányába billenti." A PwC szóvivője elmondta, hogy ha valaki következetesen megszegi a szabályzatot, először megpróbálják megérteni ennek okát.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az intézkedés része annak a szélesebb körű tendenciának, amelynek során számos nagyvállalat, köztük az IBM, a UPS, az Amazon és a Meta is lépéseket tett az irodai jelenlét növelése érdekében.

Címkék:
hrcentrum, home office, iroda, vállalat, otthoni munkavégzés, otthoni munka, pwc, irodaház, brit, intézkedés, munkavégzés, britannia,