Magyarokat toboroznak német álommelóra: teljesen legális, egy nap 40 ezret fizetnek

Pénzcentrum2024. augusztus 26. 16:02

Bár hivatalosan véget ér a nyár, a fesztiválhangulat még tart: szeptember 7-8. között rendezik meg Berlinben a Lollapalooza fesztivált, ahol magyar fiatalok számára kínálnak munkalehetőséget. A napi 7-8 órás munkával két nap alatt akár bruttó 80 ezer forintot is kereshetnek a résztvevők, ami a 25 év alattiak esetében nettó összeget jelent. A munka egyszerű feltételekhez kötött, és a szervezők a szállást, valamint a kiutazást is biztosítják. Az órabér 5 000 Ft, amihez különböző pótlékok is társulnak, így a résztvevők a fesztiválozás mellett anyagilag is jól járhatnak.

Ugyan a héten hivatalosan is véget ér a nyár, ez nem jelenti azt, hogy a fesztiválok sincsenek még a meleg őszi hetekben. Az egyetemek jellemzően csak szeptember 2. vagy 3. hetén indulnak, így a fiataloknak még van lehetőség kedvenc előadóikat hallgatva búcsúztatni a nyarat. 

Ahogy nyáron arról írtunk többeknek lehetősége volt úgy részt venni a világsztárok fellépésein, hogy mellette dolgoztak, így kerestek némi pénzt is gyakorlatilag ingyenesen élvezhették a bulit. A napokban jött szembe egy hirdetés a neten, hogy a Berlinben megrendezésre kerülő Lollapalooza fesztiválra keresnek magyar fiatalokat, fesztivál helyszín-, kemping takarításra, szaniter helységek, WC-k, tusolók takarításra, tisztán tartásra. A napi munkaidő átlagosan 7-8 munkaóra a fesztivál idején, tehát szept. 7 és  8 között. 

Címkék:
hrcentrum, fesztivál, diákmunka, munka, berlin, németország, buli, koncert,