Nincs vége a postabezárási hullámnak: sok helyen búcsúzhatnak a magyarok a megszokott hivataltól

Pénzcentrum2024. augusztus 8. 09:50

Újabb három településről derült ki, hogy a hónap elejétől bezárt a posta. A Nógrád megyei Ecsegen egy vállalkozó szerint felajánlották neki, hogy működtesse, de olyan kevés pénzt kínáltak, amiért nem érte volna meg - értesült az RTL Híradó. A jövőben itt és több más településen is mobilposta működik majd.

A Komárom-Esztergom megyei Únyon naponta 20 percet működhet a mobilposta. Hogy pontosan hány településen zárt be a hivatal, azt a Posta továbbra sem árulja el, így azt sem tudni, bocsátottak-e el dolgozókat.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, augusztus elsejei hatállyal országszerte megközelítőleg 100 postahivatal dolgozóinak fizetéséről döntött a Magyar Posta, melynek következményeként számos postai alkalmazott veszíthette el a munkáját. Elsősorban 1500 fő alatti kistelepüléseken került lakat a hivatalokra, egyebek közt Lad, Sonkád, Ecseg, Csokvaomány, Szigetbecse, Homokszentgyörgy, Zalahaláp, Pusztazámor, Pécsely és Sáregres postahivatalát említették a közösségi médiában.

A Magyar Posta a döntés kapcsán a HelloVidékkel azt közölte: A Posta jelenleg a jogszabályi elvárásokat messze meghaladva, országszerte közel 2150 postán áll az ügyfelek rendelkezésére. Az ügyfélforgalom csökkenése miatt azonban bizonyos helyeken üzemeltetési módot vált. 

Mint ahogy fogalmaztak, az üzemeltetési módok tekintetében elsősorban a postapartneri együttműködések kialakítását szorgalmazza a Magyar Posta, emellett lehetőséget biztosít a szolgáltatások mobilpostával való biztosítására azon településeken, ahol postapartneri együttműködésre nem kerül sor. A postai szolgáltatás tehát továbbra is minden településen biztosított marad - írták.

Címkék:
hrcentrum, posta, magyarország, leépítés, magyar posta, dolgozók, magyar, hivatal, dolgozó, postahivatalok,