Asztalra csaptak a magyar dolgozók az alacsony fizetésük miatt: már Brüsszelben az ügy, változás jöhet

Pénzcentrum2024. augusztus 8. 09:44

Az Európai Bizottság nyilvános közleményt adott ki, amelyben reagált a magyarországi bíráktól és bírósági dolgozóktól érkezett panaszokra. A panaszosok alacsony fizetéseik miatt fordultak a Bizottsághoz, amely most vizsgálatot indít az ügyben.

Az Európai Bizottság nyilvános közleményben jelezte, hogy több magyar bíró és bírósági dolgozó panaszkodott az alacsony fizetések miatt. Mint írták, a Bizottság a beérkezett panaszok alapján megvizsgálja, hogy a bírák alacsony fizetése sérti-e az uniós jogot és a bíróságok függetlenségét.

Kiemelték, hogy a közleményt azért tették közzé, mert „jelentős számú panasz” érkezett, és az online közzététel lehetővé teszi a gyors választ és az érintettek tájékoztatását. A Bizottság döntését is online fogja közölni, amely akár kötelezettségszegési eljárás is lehet. Az Európai Bizottságnak legfeljebb 12 hónap áll rendelkezésére a panasz kivizsgálására.

 

Címkék:
hrcentrum, bér, béremelés, munkabér, európai unió, európai bizottság, bíróság, dolgozók, fizetésemelés, fizetések, munkabérek, bíró,