Még meg sem nyitotta kapuit az új Volvo gyár: már versenyképes fizetéssel toborozzák a munkásokat

Pénzcentrum2024. augusztus 7. 21:32

A kelet-szlovákiai Volvo-gyár csak 2026-tól termel, de már most keresik a munkásokat és az alvállalkozókat. Miskolctól bő egy órányi útra van az ipari park autóval- írja a Borsod24.

A kelet-szlovákiai Kassa közelében létesülő új Volvo-gyár csak 2026-tól kezdi meg a termelést, de már most megkezdték a munkások és alvállalkozók toborzását. Az ipari park Miskolctól autóval bő egy órányi útra található, és a beruházás komoly hatással lesz a helyi munkaerőpiacra mind Szlovákiában, mind Magyarországon.

A gyár a kassamindszenti (Valaliky) ipari parkban épül, és összesen 16 000 új munkahelyet teremthet, közvetlenül és közvetetten egyaránt. A Volvo a Profesia.sk álláskereső portálon hirdet pozíciókat, különös figyelmet fordítva az informatikai és környezetvédelmi szakemberekre, jelezve ezzel a modern technológiák és a környezettudatos gyártás iránti elkötelezettségét.

A cég vonzó kezdőfizetéseket kínál: a legtöbb pozíció havi bruttó 2 250 eurót, valamint 13. havi fizetést ígér. A közvetlen alkalmazottak száma várhatóan 7 200 körül alakul, de alvállalkozókkal és beszállítókkal együtt ez a szám akár 16 000-re is nőhet. A gyár 2026-ban kezdi meg a termelést, addig pedig folyamatos lesz a munkaerő-toborzás és -képzés, hosszú távú perspektívát nyújtva a régió munkavállalóinak.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Címkék:
hrcentrum, autó, autógyár, volvo, autógyártás,