Nagy átszervezésbe kezd a Continental, több ezer munkahely szűnhet meg: mi lesz a magyar dolgozóikkal?

Pénzcentrum2024. augusztus 6. 08:51

A Continental német autóalkatrész-gyártó vállalat a részlegeinek szétválasztását tervezi, hogy rugalmasabban reagálhasson a piaci változásokra. A német sajtó szerint világszerte több mint hétezer munkahelyet szüntetnének meg, de a hivatalos közlés szerint ez nem kapcsolódik a szétváláshoz. A hazai leánycég közölte: a program elsődleges fókuszában nem a magyarországi gyárak és fejlesztőközpontok állnak.

Szétválasztaná részlegeit az autóalkatrészek gyártására specializálódott Continental német vállalat, mert így rugalmasabban tudnának válaszolni a piaci változásokra - írja a Telex. Emellett a német sajtóban felröppent az is, hogy a vállalat világszerte több mint hétezer munkahelyet szüntetne meg, de hivatalos közlés szerint a szétválasztáshoz ennek nincs köze. A szétválás 2025-re érhet véget.

Magyarországon a Continental-csoportnak hat gyára, egy kereskedelmi és egy fejlesztési központja is van, amelyek összesen nyolcezer embernek adnak munkát. A hazai leánycég a lap kérdésére közölte: a Continental működésében Magyarország kiemelt szerepet tölt be. "Ennek fényében, valamint a rendelkezésre álló információk alapján annyit megerősíthetünk, hogy a program elsődleges fókuszában nem a magyarországi gyárak és fejlesztőközpontok állnak" - közölték.

Címlapkép: Focke Strangmann, MTI/MTVA

Címkék:
hrcentrum, munkahely, gyár, vállalat, gyártás, átszervezés, continental, elbocsátások,