Komoly bérkiegészítés jön a magyar vasútnál: itt van Lázár János hivatalos bejelentése

Pénzcentrum2024. július 29. 11:32

Nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt bérkiegészítést kapnak a MÁV-csoport dolgozói - jelentette be Lázár János.

A nagy hőségben mutatott kitartó munkájukért augusztus 15-ig nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeget kap a MÁV-csoport 33 ezer dolgozója - Lázár János egy friss Facebook-posztja szerint. Az építési és közlekedési miniszter arról írt, milyen fennakadásokat okozott az elmúlt hetek nagy hőhulláma a közlekedésben. Ugyanakkor szerinte nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki.

Ismét utalt a korábban már belengetett teljes vasúti és autóbuszos közlekedés megújítására - amelyet egy 10 éves fejlesztési program keretében kezdtek meg.

Mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők - a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot

- írta Lázár. Ez egy rendkívüli intézkedés, ami persze nem a megoldás. A valódi és tartós megoldás a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak - tette hozzá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Lakatos Péter, MTI/MTVA 

Címkék:
hrcentrum, MÁV, fizetés, szép kártya, kánikula, lázár jános, bérkiegészítés,