Ezt is kérhetik a magyarok a munkahelyükön: erről nagyon kevesen tudnak

HelloVidék2024. június 26. 08:15

Akár magánhasználatra is bérelhetünk kerékpárt a cégtől, amelyiknek dolgozunk - a tapasztalatok azért vegyesek erről Magyarországon.

2022 januárjától a munkáltatók adómentesen biztosíthatnak kerékpárokat dolgozóiknak és családtagjaiknak magánhasználatra, amelyek továbbra is a cég tulajdonában maradnak. A cafeteria rendszeren belül bérelhető kerékpárok népszerűsége változó a vállalatok körében, míg a vásárlási lehetőség csak piaci áron érhető el - erről ír cikkében a HelloVidék.

Fata László, a Cafeteria TREND Kft. ügyvezetője szerint a hagyományos és elektromos kerékpárok juttatási elemként való elterjedése vidéken inkább csak foltokban tapasztalható. Vannak jól sikerült projektek egyes vállalatoknál, míg sok helyen fel sem merül ez az elem a juttatási palettán. Vannak olyan helyzetek, melyekben a közös használatú elektromos kerékpár flotta lehet értékes megoldás, máshol a cafetéria keretből egyéni használatra biztosít a munkáltató járműveket.

Speciális esetben előfordulhat a kettő kombinációja is, ami nagyban segítheti például az elektromos kerékpárok népszerűsítését, hiszen a közösségi flottából kipróbálható, hogy milyen mértékű lesz az egyéni felhasználás. A siker kulcsa, hogy a kerékpárokat célszerű az egyedi igényekhez igazítani. A különböző méretű, női-férfi, utcai-hegyi kerékpárok különböző munkavállalói igényekre adnak válaszokat.

Címkék:
kerékpár, cafetéria, bicikli, kerékpárút, magyarok, bérlés, elektromobilitás,