Ez lehet a végső megoldás a magyar dolgozók bajaira: már nem lehet letagadni, ez így sokkal jobb

Pénzcentrum2024. június 22. 19:01

Egy brit kutatás szerint a hibrid munkavégzés növeli a munkavállalók boldogságát, egészségét és termelékenységét, miközben javítja az alvásminőséget, csökkenti a stresszt és erősíti a munka-magánélet egyensúlyát - számolt be a The Guardian.

Egy friss kutatás szerint a hibrid munkarend pozitív hatással van a munkavállalók boldogságára, egészségére és termelékenységére. A brit alkalmazottak körében végzett felmérés kimutatta, hogy azok, akik részben otthonról, részben irodából dolgoznak, kevésbé érzik magukat kiégettnek. Az 1026 megkérdezett közül sokan arról számoltak be, hogy jobban alszanak, egészségesebben étkeznek, kevesebb stresszt és szorongást élnek meg, ahogy hibrid munkavégzés munkarendjében dolgozhatnak.

A Nemzetközi Munkaügyi Csoport (IWG) által végzett kutatás szerint a hibrid munkavégzés előnyei között szerepel a jobb alvásminőség, több tesztmozgás lehetősége, egészségesebb étkezési szokások és javult általános egészségi állapot. A válaszadók 86%-a úgy érezte, hogy a napi ingázás elhagyása javítja a munka-magánélet egyensúlyát és segít jobban megbirkózni az élet kihívásaival.

Mark Dixon, az IWG vezérigazgatója szerint a napi ingázás jelentős negatív hatással van a munkavállalók mentális állapotára.

Az IWG felmérése rámutat arra is, hogy a hibrid munkarend növeli a produktivitást és motivációt, valamint javítja a munkahelyi elégedettséget.

Nick Bloom, a Stanford Egyetem professzora által végzett kutatás is megerősíti ezeket az eredményeket. Bloom vizsgálata szerint a hibrid munka nem csökkenti a termelékenységet, ráadásul jelentősen csökkenti a felmondások arányát is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dr. Jen Rhymer kiemeli, hogy a hibrid munkarend nagyobb autonómiát biztosítva csökkenti a stresszt és kimerültséget. Dixon szerint ezáltal vonzóbbá válnak azok a cégek fiatalabb munkavállalók számára is. Az IWG globális szolgáltatóként hangsúlyozza ezen eredmények fontosságát. A felmérésük reprezentatív volt az Egyesült Királyság lakosságának régiója és neme alapján.

Paul Nowak, a TUC főtitkárának megjegyzése szerint bár jogszabályi változások történtek, sokan még mindig félnek rugalmas munkavégzést kérni. Azonban egy új megállapodás erősítheti ezen szabályokat és teszi azt alapértelmezett joggá mindenki számára már az első naptól kezdve.

Címkék:
hrcentrum, munka, munkavállaló, kutatás, csökkenés, munkavállalók, munkavállalás, hibrid, brit, munkarend, munkavégzés, britannia, kutató, hibrid munkavégzés,