Kiderült, erre nagyon vágyik rengeteg magyar dolgozó: bilibe lóg a kezük, vagy ki lehet harcolni?

Pénzcentrum2024. június 20. 16:44

Egy brit kutatás szerint a hibrid munkarend nagyban hozzájárul a munkavállalók boldogságához, támogatja egészségüket és termelékenységüket, miközben javítja az alvásminőséget, csökkenti a stresszt és segít egyensúlyba hozni a munkát a magánélettel - számolt be a The Guardian.

Egy friss kutatás szerint a hibrid munkarend pozitív hatással van a munkavállalók boldogságára, egészségére és termelékenységére. Az alkalmazottak körében végzett felmérés során kiderült, hogy azok, akik részben otthonról, részben pedig az irodából dolgoznak, kevésbé érzik magukat kiégettnek. A reprezentatív felmérés 1026 megkérdezettje közül sokan arról számoltak be, hogy mióta hibrid munkarend szerint dolgoznak, jobban alszanak, egészségesebben étkeznek, ráadásul kevesebb stresszt és szorongást élnek meg.

Milyen további előnyei lehetnek a hibrid munkavégzésnek?

A Nemzetközi Munkaügyi Csoport (IWG) által végzett kutatás szerint a hibrid munkavégzés előnyei között szerepel a dolgozók jobb alvásminősége, az egészségesebb étkezési szokások felvétele és a javuló általános egészségi állapot, ami annak is köszönhető, hogy a hibrid dolgozóknak több lehetősége jut a testmozgásra.

A válaszadók 86%-a érezte úgy, hogy a napi ingázás elhagyása javítja a munka-magánélet egyensúlyát és segít jobban megbirkózni az élet kihívásaival.

Mark Dixon, az IWG vezérigazgatója szerint a napi ingázás jelentős mértékű negatív hatással van a munkavállalók mentális egészségére. Az IWG felmérése rámutat továbbá arra is, hogy a hibrid munkarend növeli a produktivitást és a motivációt, valamint javítja a dolgozók munkahelyükkel kapcsolatos elégedettségi szintjét. Dixon szerint az említett előnyöknek köszönhetően a hibrid munkáltatók vonzóbbnak bizonyulnak a fiatalabb munkavállalók számára is.

Kisebb eséllyel mondanak fel a hibrid munkavállalók

Nick Bloom, a Stanford Egyetem professzora szintén olyan kutatási eredményeket mutatott fel, amelyek megerősítik ezeket a tényeket. Bloom vizsgálati eredményei szerint a hibrid munkavégzés nem rontja a termelékenységet, emellett jelentősen csökkenti a felmondások arányát. Dr. Jen Rhymer munkaszakértő kiemeli, hogy:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

a hibrid munkarend, mivel nagyobb munkavállalói autonómiát biztosít, csökkenti a stresszt és kimerültséget.

Paul Nowak, a TUC főtitkára megjegyezte, hogy sokan még mindig tartanak attól, hogy rugalmas munkavégzési lehetőséget kérjenek munkáltatójától, azonban szerinte a jogszabályi változások és az új megállapodások hamarosan minden munkavállaló alapvető jogává tehetik a hibrid munkavégzést, akár már az első munkanapjuktól kezdve.

Címkék:
hrcentrum, munkahely, munka, magánélet, munkavállalók, hibrid, munkarend, hibrid munkavégzés,