Busás jutalmat kapott Csányi Sándor: pénzeső hullott a Mol egész vezetőségére

Pénzcentrum2024. május 13. 13:42

Majdnem 74 millió forintnyi Mol-részvényt kapott jutalomként a cég igazgatósági tagjaként Csányi Sándot OTP-vezér.

Bőségesen megjutalmazta igazgatósági tagjait a Mol, a legtöbb részvényt az OTP vezére kapta – írja a Világgazdaság. A Mol közgyűlés által jóváhagyott részvényjuttatáson alapuló ösztönzőrendszer keretében, a 2023-as gazdasági év után összesen 216 ezer darab A sorozatú törzsrészvényt kaptak az igazgatósági tagok.

A legtöbb részvényt, 24 ezer darabot – a pénteki 3076 forintos záróáron 73 millió 824 ezer forint értékű részvényt – Csányi Sándor Mol-alelnök kapta. A többiek, Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató, Molnár József vezérigazgató, Talal Al Awfi, és Bacsa György ügyvezető igazgató, Járai Zsigmond, Martonyi János, Parragh László, Anthony Radev, Martin Roman és Világi Oszkár vezérigazgató-helyettes egyaránt 19 200 darab Mol-papírral (59 059 200 forint értéken) gazdagodtak.

A részvényjuttatást követően a Mol közvetlen és közvetett tulajdonában 27 536 736 darab A sorozatú, valamint 578 darab C sorozatú törzsrészvény maradt. A Mol átlagos napi forgalma megközelíti az 1,59 milliárd forintot, a mostani részvényjuttatás a pénteki záróáron nagyjából 664 millió forint. Vagyis a teljes juttatás azonnali értékesítése az átlagos napi forgalom 40-42 százaléka.

Tavaly is Csányi Sándor kapta a legnagyobb pakettet, akkor 19 200 darabot, míg a többi igazgatósági tag egységesen 14 400 darabot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
hrcentrum, otp, mol, csányi, jutalom, csányi sándor, mol részvény, mol részvények, mol csoport, mol árfolyam,