Vallott a vendégmunkásokról a Wolt: ezzel találkozhatnak a vásárlók

Pénzcentrum2024. április 23. 09:45

Nem alkalmaz vendégmunkásokat a Wolt – válaszolta a futárcég újságírói megkeresésre. A vállalat ugyanakkor hozzátette, hogy bárki jelentkezhet hozzájuk anélkül, hogy származásáról tudomást szereznének.

Nem alkalmaz vendégmunkásokat a Wolt futárcég – írja a Világgazdaság. Legalábbis ezt a választ adta a futárcég a hírportál megkeresésére. A cég válaszát azzal indokolta, hogy a futárok nem munkavállalók, hanem szolgáltatási szerződéssel szállító partnerek.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért látni olyan sok külföldi futárt, a cég azt válaszolta, hogy „a futárcégeket gyakran összekapcsolják a külföldiekkel, hiszen könnyebb észrevenni őket az utcán vagy találkozni velük, amikor kiszállítják a rendeléseinket”.

A cég azt is elárulta, hogy nem kér a jelentkezőitől nemzetiségre vonatkozó információkat, mivel azok nem relevánsak a feladatok teljesítése szempontjából.

Hartyányi Orsolya, a cég ügyvezető igazgatója idén januárban adott interjút a Pénzcentrumnak. Kérdésünkre akkor ő is úgy nyilatkozott, hogy

A másik, ami miatt a futárcégeket manapság gyakran összekapcsolják a külföldiekkel, hogy ez látványos, mert találkozol velük az utcán, a színes táskáikkal, látod őket az ajtóban, amikor kihozzák a pizzát, de az összlétszámon belül még mindig elenyésző a külföldiek létszáma. Budapest belvárosában persze jobban észrevesszük őket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A teljes interjú itt érhető el.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Címkék:
cég, külföldi, cégek, világgazdaság, wolt, futárcégek, külföldi munkaerő, futárok,