Leesik az állad: ennyit keres egy szoftverfejlesztő az Amazon Prime streaming-szolgáltatónál

Pénzcentrum2024. április 23. 19:00

Mozgalmas éve volt az Amazonnak 2023-ban: 18,9 milliárd dollárt fordított zenés és videós tartalmakra, amelyek hozzájárultak a vállalat 14%-os növekedéséhez (Amazon részvény árfolyam itt), továbbá annak ellenére, hogy januárban több száz alkalmazottat bocsátottak el, most mégis új munkaerőt vesznek fel a Prime Video platform fejlesztésére - írta a Business Insider.

Az Amazon a szórakoztatóiparban tapasztalható általános költségvetés-csökkentési trend ellenére jelentős beruházást hajtott végre 2023-ban: a vállalat 18,9 milliárd dollárt fordított zenei és videós tartalmai fejlesztésére, ennek köszönhetően pedig 14%-os növekedést értek el az előző évhez képest.

A leépítések ellenére az Amazon továbbra is bővíti a foglalkoztatottak körét, különös tekintettel a Prime Video esetében. A döntés különösen figyelemfelkeltő annak tekintetében, hogy januárban a cég több száz alkalmazottjától vált meg a szórakoztató szegmensben.

A vállalat nemrégiben 255 új álláslehetőséget hirdetett meg a Prime Video részlegén belül, amelyek közül 100 pozíció az Egyesült Államokban található. Az álláslehetőségek bőséges repertoárja tárul elénk a programmenedzserektől kezdve egészen a szoftverfejlesztőkig. Az itt meghirdetett bérek éves alapfizetéseket tükröznek, amelyek a dolgozók földrajzi helyzete alapján változnak és nem tartalmazzák az egyéb juttatásokat vagy kompenzációs csomagokat:

  • a digitális programmenedzserek esetében a fizetési sáv 64 200 és 245 000 dollár között mozog;
  • a szoftverfejlesztő mérnökökért fizethető összegek 115 000 és 223 600 dollár között alakulnak;
  • a hirdetési ismeretekkel rendelkező menedzserekért kínált bér 63 000 és 151 700 dollár között van.
Címkék:
hrcentrum, fizetés, munka, amazon, vállalat, streaming, amazon részvény, streaming szolgáltatás, prime video,