Nincs elég szakács, konyhamészáros: bajban az ételfutár cégek

Világgazdaság2017. szeptember 26. 09:02

Stagnál az ételszállító cégek mintegy évi 20 milliárd forintos forgalmat lebonyolító piaca. Miközben jelentős hangsúlyt kellene fektetniük a termékfejlesztésre, óriási gonddal küzdenek: nincs elég szakács és konygamészáros, és betanított munkás sem.


Bár új megrendelők megszerzésére is törekszik a cég, a stratégia elsősorban a meglévő ügyfélkör megtartására és a minél minőségibb kiszolgálásra irányul

- közölte a Világgazdaság érdeklődésére Bondor Tamás, a Teletál Ételfutár Kft. marketingvezetője. Elmondta, náluk is gondot okoz a munkaerőhiány. A Teletál ezért hangsúlyt helyez a meglévő munkaerő megtartására, motiválására, többek közt azért is, mert ahogy a piacon, úgy náluk is jelentős a hiány szakácsból, konyhamészárosból (akinek feladata a konyhára érkező húsok darabolása) vagy épp betanított munkaerőből.

Arról is beszélt, hogy náluk a fővárosi forgalom a legerősebb, de a jövőben vidéken is szeretnének fejleszteni, bővíteni.

 

Címkék:
házhozszállítás, étel, munkaerőhiány, rendelés, szakács,