16 pontban mutatja a magyar gasztroguru, hogyan lehetsz gazdag és sikeres

Pénzcentrum2015. november 25. 20:59

Miért kerül sokba, ha olcsón eszünk? Miért nem szabad elfogadni a középszerűséget ételben-italban? Miért hasznosabb befektetés gasztronómiai élményekre költeni a pénzünket ahelyett, hogy tárgyakat vásárolnánk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keres és ad - nemegyszer meghökkentő - válaszokat első könyvében a hazai kulináris színpad elismert szereplője, az étteremtulajdonos Zsidai Roy.

Messzire vezetnének az okok, de tény: nekünk, magyaroknak a boldoguláshoz kétszer olyan jól kell dolgoznunk, mint Nyugat-Európában, ráadásul nagyjából fele annyi pénzért

- írja a Bookline Könyvek gondozásában mai napon megjelent könyvében Zsidai Zoltán Roy.

A Zsidai Group ügyvezető igazgatójának mai napon bemutatott első könyve ugyan nem egy hagyományos önsegítő alkotás, azonban Roy életfelfogásán, döntési mechanizmusain és nem utolsó sorban motivációin keresztül megtudhatjuk azt is, mi a siker valódi titka.

A szerző az alábbi tematikán keresztül ad tanácsokat az olvasóknak:

  • Tárgyak helyett élményekbe fektess!
  • Ne fogadd el a középszerűséget - csináld mindig jobban!
  • Hibázni lehet - csak javítsd ki gyorsan!
  • Dolgozni, dolgozni, és megint csak dolgozni!
  • Tanulj meg eladni - mindent!
  • Tégy a közjó érdekében!
  • Vagy rendesen csináld, vagy sehogy!
  • Ne egyél hulladékot, ne igyál pancsot, légy igényes magaddal!
  • A stílus és a minőség nem pénz kérdése!
  • Sose add fel!
  • Építs dinasztiát, gondolkodj hosszú távon!
  • Ne kényelmesedj el - hagyd el minél többször a komfortzónádat!
  • Ne spórolj a gondolkodásodon, mindig tanulj újat és mélyebbet!
  • Probléma nincs, csak kihívás!
  • Válaszd a saját utad!
  • Mindent lehet, csak ésszel - hogyan hozzunk döntéseket?

A jelenleg 12 éttermet és egy hotelt üzemeltető családi vállalkozás vezetője a Portfolión mai nap megjelent interjújában ráadásul még jövőbeni terveibe is betekintést engedett. Kiderült többek között, hogyan áll Jamie Oliver legújabb étterme, amely a Budai Várban nyitja meg kapuit a Zsidai dinasztia égisze alatt valamikor jövő év tavaszán, de Roy üzent Pesti Istvánnak, a Michelin-csillaggal kitüntetett Tanti egykori séfjének is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATT! Kiderült, mennyibe kerül Jamie Oliver új budapesti étterme

Címkék:
karrier, étterem, könyv, shopline, libri, siker,