Dzsesszika bazi nagy keresztelője: jöhet a NAV-vizsgálat? + videó

Pénzcentrum2014. november 11. 16:27

Hihetetlen fényűzés, gazdagság és pompa: röviden így jellemezhetőek azok a videók, melyek időről-időre feltűnnek a legnépszerűbb hazai videomegosztó oldalakon. Nagy kérdés azonban, a NAV szokott-e ezek alapján vagyonosodási vizsgálatot indítani?

Újabb gyöngyszemmel zárta a legutóbbi munkahetet a Cink:

A magyar interneten mindent összevéve a ZG Stúdió roma esküvőkről és keresztelőkről készült bulivideói a legjobb mozgóképek. Mostani darabunk sem kivétel. Ha jó pörgős zenére moziznál egy jót, elképesztően gazdag, vicces lakásbelsőket, döbbenetes vacsoraasztalokat és fergeteges táncolást bámulva, akkor meg is érkeztél.

- írták az alábbi videóról.

A vélemények ezekről az esküvőkről, keresztelőkről, ballagásokról készült képsorokról természetesen megoszlanak. A hozzászólók körében azonban gyakorta merül fel a kérdés: vajon a NAV szokott ezek alapján vagyonosodási vizsgálatot indítani?

Mivel az adóhivatalnál nagyon elfoglaltak mostanában, így külön szerencse, hogy a Pénzcentrum már korábban is foglalkozott a témával. Alig egy évvel ezelőtt így látták a helyzetet a NAV-nál:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 
Konkrét üggyel, konkrét adózóval kapcsolatosan az adótitok védelme miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem adhat ki semmilyen információt.

Vagyonosodási vizsgálatok során az adóhivatal minden rendelkezésére álló eszközt kihasználva megteszi a szükséges lépéseket, azonban arra vonatkozóan nem létezik statisztika, hogy egy-egy ilyen típusú ellenőrzés milyen okok miatt, milyen csatolt dokumentumok stb. alapján indult meg.

A NAV azokat választja ki ellenőrzésre, akik jelentős összegű jövedelmet titkoltak el bevallásaikban. Ezt támasztja alá az a statisztikai adat is, hogy az egy vizsgálatra jutó átlagos adókülönbözet magánszemélyenként meghaladja a 10 millió forintot.

Címkék:
karrier, NAV, adócsalás, vagyonosodási vizsgálat, adótitok,