Reklám az élő fán 30 ezerért! Bekeményít a felügyelet

Pénzcentrum2010. szeptember 30. 14:02

A Fővárosi Közterület-felügyelet a "TARVÁGÁS" elnevezésű akciójának keretében, az őszi időszakban, folyamatosan távolítja el a közterületekről az "illegálisan" - közterület-használati megállapodás nélkül - kihelyezett hirdetményeket.

Az eljáró hatóság nemcsak a jogellenes közterület-használaton tetten ért elkövetőkkel, hanem az engedély nélküli hirdetményeket kihelyezőkkel szemben is 30 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki a hirdetőeszközök lefoglalása mellett.

A tapasztalatok szerint a főváros utcáin egyre nagyobb számban jelennek meg különféle reklámtáblák, reklámfeliratok, melyek nemcsak a városképet rontják, de az élő fára rögzítve vagy villanypóznákra erősítve a természeti és épített környezetben egyaránt kárt tesznek.

Az akció során több száz esetben kerültek visszatartásra ilyen hirdetmények, amelyekkel együtt a közterület-felügyelők szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Az akció várhatóan a belvárosi közterületek megtisztításával folytatódik.

A Fővárosi Közterület-felügyelet ezúton is felhívja a figyelmet a közterületek rendeltetésszerű használatára. Az engedély nélküli hirdetményeket kihelyezők csak abban az esetben kerülhetik el a felelősségre vonást, ha mielőbb maguk távolítják el az engedély nélkül kihelyezett, reklámokat, plakátokat a közterületekről.

Címkék: