Reklámhadjárat a diákokért: egy többet költenek

Pénzcentrum2009. január 15. 08:45

A felsőoktatási intézmények egyre intenzívebb és költségesebb kampányt folytatnak a hallgatókért a február 15-i jelentkezési határidő előtt, de a pontos költésekről nem szívesen nyilatkoznak az egyetemek - írja a Világgazdaság.

A lap által megkérdezett intézmények elmondták, célzott és direkt információkat kívánnak nyújtani a diákoknak, és szüleiknek, melynek egyik leghatékonyabb eszköze az online hirdetés.

Szintén sokat költenek személyes találkozásra, így nyílt napokra, road showkra, fesztiválokon, szakkiállításokon való megjelenésre.

Az összegek évről évre nőnek. A Corvinus Egyetem nem adott ki pontos számadatokat a tavalyi költéseket illetően, de a többi intézmény is csak megközelítő adatokat közölt. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 4-5 milliót költött tavaly, és idén is ezt az összeget célozzák meg.

A Pécsi Tudományegyetem ennek közel dupláját, 8 millió forintnyit központi beiskolázásra, és a karok még ezen felül is költöttek. A Nyíregyházi Főiskola 10 milliót szánt reklámkampányra, de idén ennél is többet terveznek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Corvinus Egyetem rektor-helyettese elmondta, nem tartják fontosnak a reklámkampányt, mint hallgató-csalogató eszközt, ugyanis az egyetem eredményei, a felsőoktatási rangsorban elfoglalt helyük, és az ott megrendezett tudományos események miatt egyébként is erős a jelenlétük a médiában.

Címkék: