Érik az újabb bitcoin balhé? Brutális mértékű pénz folyt át a kripto tőzsdén egyetlen éjszaka alatt

Pénzcentrum2024. szeptember 16. 20:15

Az elmúlt 24 órában jelentős mozgás történt a kriptovaluta piacon: több mint 1734 Bitcoin, körülbelül 103,62 millió dollár értékben került átutalásra a BitGo tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába - írta meg az https://www.investing.com/.

Az Arkham Intelligence adatai szerint a "bc1qzqp5" néven nyitott új kripto-pénztárca korábban nem bonyolított tranzakciókat, ám most mégis gigantikus mértékű pénzek folytak át rajta. A BitCoin mennyiségileg eredetileg egy másik tárcában volt, amely három hete kapta meg az engedélyt a BitGo-tól. Nem kizárt, hogy mindkét cím a tőzsdéhez tartozik.

A tőzsdékről történő nagyobb összegű kivonásokat általában pozitív jelnek tekintik a piacon. Figyelemre méltó, hogy ez a tranzakció a Federal Reserve következő heti kamatdöntése előtt történt. A Fed döntése kulcsfontosságú lehet, mivel évek óta először hozhat kamatcsökkentést. A piaci szereplők között megoszlanak a vélemények arról, hogy 25 vagy 50 bázispontos csökkentés várható-e.

Ezek a tényezők és spekulációk hozzájárulnak a kriptopiac jelenlegi volatilitásához. Az ismeretlen "bálna" lépése arra utalhat, hogy optimista várakozásokkal tekint a Fed döntésének lehetséges hatásaira.

Címkék:
deviza, valuta, tőzsde, bitcoin, virtuális pénz, kripto,