Tovább szórják ki a bankok ezeket a kedvezményes hiteleket: több százan már le is csaptak rájuk

Pénzcentrum2024. július 15. 16:44

A Széchenyi Kártya Program MAX+ 2024 júliusától változatlan termékportfólióval folytatódik, továbbra is biztosítva, hogy a hazai kis- és középvállalkozások a legkedvezőbb feltételrendszerű, rugalmas finanszírozási lehetőségekhez jussanak. A Program keretében elérhető „MAX+” termékeknél a teljes futamidő alatt kiszámítható, FIX évi 5% a nettó ügyleti kamat, a ZÖLD hitelcélokat finanszírozó beruházási hitelek pedig kiemelten kedvező, fix évi 1,5% nettó ügyleti kamat mellett érhetőek el - közölte a KAVOSZ.

A Széchenyi Kártya Program az elmúlt 22 évben - a válságos időszakokban különösen - bizonyította szerepét és jelentőségét a hazai vállalkozások támogatásában. A Program létrejötte óta több mint 500 ezer ügylet valósult meg 8300 milliárd forint összegben, 2023-ban pedig közel 50 ezer szerződés került megkötésre közel 1800 milliárd forint értékben.

A KAVOSZ Zrt. legfontosabb feladata a hitelezés elősegítése és a hazai kis-és középvállalkozások támogatása a Széchenyi Kártya Program keretében, ezért a vállalkozói igények széles körű kiszolgálása érdekében 2024. július 1-től továbbra is valamennyi korábbi támogatott konstrukció elérhető a Programon belül:

  1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ és ezen belül Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+
  2. Széchenyi Likviditási Hitel MAX+
  3. Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és ennek részét képező Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+
  4. Széchenyi Lízing MAX+
  5. Széchenyi Mikrohitel MAX+
  6. Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

A Program folyószámla- és likviditási típusú hitelein belül akár 250 millió forintos szabad felhasználású hitelhez is juthatnak a KKV körbe tartozó vállalkozások átmeneti likviditási nehézségeik áthidalására, legfeljebb 3 éves futamidőre, míg a beruházási típusú konstrukciókban maximum 500 millió forintot igényelhetnek legfeljebb 10 éves futamidőre.

A beruházási típusú hitelek széles körben felhasználhatóak ingatlan vásárlásra, -építésre, -fejlesztésre, gép-, eszközvásárlásra, ezen belül új vagy használt kis- és nagyhaszon gépjárművek beszerzésére, lehetővé téve új kapacitások kiépítésének finanszírozását, meglévő kapacitások bővítését, továbbá alkalmazhatók technológiaváltásra, energia- és erőforrás hatékonysági intézkedésekre, megújuló energiaforrások használatára irányuló fejlesztési elképzelések megvalósítására.

A beruházási hiteleken belül a Széchenyi Mikrohitel MAX+ szintén széles körű beruházási célú felhasználást tesz lehetővé, a gép-, és eszközbeszerzéseken kívül ingatlan vásárlására, felújítására, továbbá új, tisztán elektromos meghajtású (ún. „zöld”) személygépkocsi beszerzésére is igényelhető. Ez a konstrukció kifejezetten mikro- és kisvállalkozások részére került meghirdetésre maximum 100 millió forint hitelösszegig és akár kezdő vállalkozások részére is elérhető.

A Széchenyi Lízing MAX+ pénzügyi lízing keretében a vállalkozásoknak többek között új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések, immateriális javak finanszírozására nyílik lehetőségük akár 400 millió forintig.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Folytatódik az Agrár Széchenyi Kártya maximum 200 millió forint összegű folyószámlahitel is, amely az agrár vállalkozások átmeneti likviditási szükségleteinek kielégítésére szolgál.

Az Európai Unió által 2020-tól biztosított ideiglenes támogatási jogcím általános keretösszege 2024.06.30-át követően nem került meghosszabbításra, mindazonáltal az államilag támogatott KKV hitelezés csekély összegű támogatási jogcímen zavartalanul folytatódik.

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása, fenntartható fejlődésük és gazdasági növekedésük elősegítése mindenkori nemzetgazdasági érdek - írták. Ezen belül is kiemelt cél a kedvezményes, támogatott finanszírozási lehetőségek biztosítása, amelyben a Széchenyi Kártya Program kiemelt szerepet játszik. A Program keretében naponta 3-400 kisvállalkozástól 10-12 milliárd forint közötti összegű hiteligénylést fogadnak be, amely jól érzékelteti a Program nagyságrendjét, jelentőségét a hazai vállalkozások versenyképességének megőrzésében és teljesítményének növelésében - közölték.

Címkék:
hitel, vállalkozás, cég, kkv, széchenyi kártya, kártya, program, vállalkozások, széchenyi hitel,