Babaváró hitelesek, figyelem! Itt a kormányrendelet, nem kell úgy sietni, ez az új határidő

Pénzcentrum2024. július 9. 15:33

Kitolják a gyermekvállalás határidejét a babaváró hiteleseknek - hangzott el tegnap a Kormányinfón. Az azóta megjelent rendeletből kiderült az is, egységes határidőt állapítottak meg a 2024. július 1-je és a 2026. június 30. közöttre vállalt gyerekekre: az új határidő 2026 július 1-je lett.

A kormány 2 éves hosszabbítást ad azoknak a pároknak, akiknek még nem született gyermekük, és a vállalásuk határideje lejárna - jelentette be Vitályos Eszter kormányszóvivő tegnap a Kormányinfón. A pontos határidőket azonban egymásnak ellentmondó módon közölték, ezért nem volt teljesen világos, pontosan mettől meddig kötött szerződésekre, milyen határidőkre vonatkozik az engedmény.

Az éjjel megjelent kormányrendelet azonban tiszta vizet önt a pohárba, ugyanis kimondja, hogy 

azok számára, akiknél a gyermek megszületésének határideje 2024. Július 1-je és 2026. Június 30-a közötti időszakban járt vagy járna le, a határidő 2026 július 1-jére módosul.

A határidő egységes lett a babavárósok számára, tehát akinél pl. 2024 július 1-jéig kellett volna megszületnie a vállalt gyermeknek, annak két évet hosszabbított a kormány, akinél 2026 június 30. lenne a határidő, annak egy napot. Összességében tehát a 2019. július -je és 2021. június 30. között kötött szerződésekre vonatkozik a könnyítés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép forrása: MTI/Hegedüs Róbert

 

Címkék:
hitel, gyerek, gyerekvállalás, babaváró hitel,