Gyengüléssel indította a hetet a forint

Pénzcentrum2012. július 2. 09:32

A pénteki száguldás után lecsillapodtak a kedélyek a nemzetközi piacokon, így a forint lendülete is elfogyott. Az euróval szembeni árfolyam a 286-os szintnél kezdi az izgalmasnak ígérkező hetet. A múlt heti EU-csúcs biztató után a befektetők minden bizonnyal az Európai Központi Bank kamatdöntésére fognak figyelni.

Péntek délután jelentős hangulatjavulás bontakozott ki a világ tőzsdéin: az amerikai részvénypiacok elszálltak, az euró is erőre kapott a dollár ellenében. A befektetők ugyanis pozitívan értékelték az uniós csúcstalálkozó eredményeit. Ebben a kedvező környezetben szárnyalt a forint euróval szembeni árfolyama egészen a 285-ös szintig.

Hétfő reggelre azonban alábbhagyott a lelkesedés, az ázsiai tőzsdék csak mérsékelt emelkedést tudtak összehozni, az euró árfolyama is korrigált. Piaci beszámolók szerint nem tett jót a hangulatnak a hétvégén publikált, várakozásoknál rosszabb kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index.

Az EUR/USD árfolyama az 1,2615-ös szinten indítja a hetet, vagyis veszített értékéből az euró a pénteki szintekhez képest. Ebben a környezetben nem meglepő, hogy a forint is gyengüléssel indított. Az euróval szembeni kurzusa a 286,80-as szintekig emelkedett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Könnyen elképzelhető, hogy a következő napok kereskedése a kiváró hangulatban fog telni, mert a befektetők a csütörtöki EKB-döntést várják. Várakozások szerint ezúttal 25 bázispontos kamatcsökkentés valósul meg. Emellett az amerikai munkanélküliségi statisztikákra is érdemes lesz figyelni a héten.

Címkék: