287,5-ig erősödött vissza a forint az euróval szemben

Pénzcentrum2012. június 27. 16:32

Két hullámban reggel óta 1%-os forintgyengülés következett be az euróval szemben, így a magyar fizetőeszköz egyhetes mélypontra süllyedt. Innen fordulat látszott. A napközbeni forintgyengülés mögött nem volt lényeges hír, a mozgás inkább a korábbi felülteljesítés természetes korrekciójával, a holnapi EU-csúcs előtti piaci pozíciók átrendezésével, illetve a gyenge forgalom miatti nagyobb kilengéssel magyarázható - mondták el piaci szereplők a Portfolio.hu-nak.

Kis forint visszaerősödés következett be az utóbbi egy órában, így az eró jegyzései 287,5-ig visszasüllyedtek 288,5 közeléből.

Miközben a holnapi EU-csúcs előtt a részvénypiacokon enyhe optimizmus mutatkozik, aközben ez az euró devizakeresztekre nem igazán jellemző. A dollár ellenében a jegyzések a fontos 1,2450-es támasz közelében ingadoznak. Az euró gyengélkedése összefügg azzal, hogy reggel óta határozottan emelkedtek a spanyol és olasz államkötvény hozamok. A 10 éves spanyol kötvény hozama például a reggeli 6,82%-ról mostanra 6,93%-ra emelkedett.

 

Címkék: