Erősödéssel indítja a hetet a forint

Pénzcentrum2012. január 9. 10:03

Az erősödés felé mozdult a magyar fizetőeszköz. Közel egy hete a legerősebb forintot láthatjuk hétfő délelőtt.

A reggeli európai piacnyitás óta egyre javul a külpiaci hangulat, amely úgy tűnik, hogy a forintot is magával ragadta a múlt csütörtök óta befektetői szempontból kedvezőbbé vált magyar kormányzati kommunikáció hatására. Az euróval szembeni jegyzések a reggeli 315 körülről 313-ig estek. Ez múlt kedd óta a legerősebb forintot jelenti.

Hétfőn a déli órákban továbbra is a 313-314-es szint körül ingadozik a forint euróval szembeni árfolyama.


Az euró/dollár jegyzések hajnalban még 1,2670-nél is megfordultak, délelőtt azonban már 100 pippel magasabban járnak. A dollár gyengülése és a forint erősödése miatt a dollár/forint jegyzések a reggeli 248-ról 245-ig estek, a frank kurzusa 260-ról 257,5-ig süllyedt.

Az árfolyam havonta egyszer mindenképp érinti a devizahiteleseket: a bankok ugyanis az esedékes törlesztőrészletet az aktuális (előző napi záró) árfolyam alapján vonják.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: